PRESSEMEDDELELSE
Den 15. februar 2018

Teknisk driftsorganisation forsinker vandhus endnu engang
Problemer med at få den tekniske driftsorganisation op at stå kommer nu til at forsinke kommunens nye vandhus endnu engang. ”Det er både uventet og mere end ærgerligt,” siger borgmester Mikael Smed, som nu ikke vil sætte ny dato på åbningen før end, man er sikker på at alt er klar.

”Belært af erfaring så melder vi nu ikke nogen dato ud, før end vi er helt sikre på, at den også holder.”

Sådan lyder det fra en ærgerlig borgmester Mikael Smed, som nu endnu engang må udskyde åbningsdagen for Vordingborgs nye vandhus, som efter flere forsinkelser i denne omgang var sat til den 1. marts.

”Stort set alt var ved at være klart til åbning den 1. marts. Ibrugtagningstilladelsen er på plads om få dage, men overraskende for os, har hovedentreprenøren på byggeriet meldt ud, at selve den tekniske driftsorganisation endnu ikke er helt på plads. Og det skal den være, for vi skal være sikre på, at alt foregår og fungerer som det skal, inden vi siger ja til at slå dørene op, ” siger Mikael Smed.

Den tekniske driftsorganisation har ansvaret for driften og vedligeholdelsen af alt det bygningsmæssige og tekniske i vandhuset. Det er fx fintuning og vedligeholdelse af vandanlæg, vedligeholdelse og drift af ventilationsanlæg, skiftning af filtre og alt andet som har med selve bygningen og dens tekniske indhold at gøre. Kommunen har indgået en aftale med hovedentreprenøren om den tekniske drift og vedligeholdelse de næste 25 år.

”Hovedentreprenørens udmelding er både uventet og mere end ærgerlig, for vi har jo haft nogle forsinkelser i forvejen, og havde nu set frem til endelig at slå dørene op den 1. marts. Men vi kan selvfølgelig ikke leve med, at den tekniske drift og vedligeholdelse ikke er helt på plads. Så nu må vi slå lidt koldt vand i blodet og vente endnu et stykke tid, men forhåbentlig ikke for længe,” siger Mikael Smed.

For uddybende information kontakt venligst:

Borgmester Mikael Smed, mob:22 78 34 55

Børne- og Kulturdirektør Jakob Thune, mob:26 21 32 13