Velkommen til DGI Huset Vordingborg

logo_dgihp_236pxDGI Huset Vordingborg er dit moderne mødested for kultur, idræt, uddannelse og erhverv. Vi tilbyder aktiviteter og arrangementer for alle og for hele familien.

Forestil dig, at du spiller fodbold på kunstgræsbanen, er til Yoga eller Cross Gym, imens dit barn går til svømning i svømmehallen eller træner i fægteklubben. Bagefter mødes I i caféen til et sundt og nærende måltid med de andre brugere af huset.

Tilblivelsen af DGI Huset Vordingborg startede i 2012, hvor Vordingborg Kommune købte industrigrunden og den nedlagte plastfabrik Panther Plast på Solbakkevej 42-56. I storbyer som København, Berlin og New York havde det i mange år været en stor trend at indrette gamle industribygninger til nye formål; nu kom Vordingborg med på bølgen. Visionen var, at den gamle produktionshal skulle blive hjemsted for faciliteter og aktiviteter inden for kultur, idræt, uddannelse og erhverv. Det krævede et større oprydnings- og renoveringsarbejde, men i 2014 var bygningen klar til brug, og området blev døbt Panteren.

For at kunne løfte opgaven indgik Vordingborg Kommune et samarbejde med Idrætsorganisationen DGI omkring driften af Panteren. Det krævede oprettelse af en almennyttig, erhvervsdrivende fond.

Fonden DGI Huset Vordingborg stod klar til at drive huset i 2015. Såfremt fonden generer overskud, vil dette deles ud til almennyttige formål. Til den daglige drift blev direktør Betina Møgeltoft ansat, som er tidligere forstander på Aalborg Sportshøjskole, hvor hun formåede at vende minus til plus på bundlinjen. Udover at være direktør underviser Betina også i fitness i DGI Huset Vordingborg.

Fra 1. januar 2016 overtog DGI Huset Vordingborg driften af svømmehallen ved Iselingeskolen. Derudover indledtes et stærkt femårigt samarbejde med Møns Bank som hovedsponsor for huset.

Det næste store tiltag i DGI Huset Vordingborgs historie er et stort vandhus, som skal stå færdigt i efteråret 2018. Den gamle svømmehal på Iselingeskolen synger på sidste vers, og et nyt og børnevenligt vandhus er et must. Vandhuset, som kobler sig til det nuværende DGI-hus på Solbakkevej, skal indeholde 25x25 m. bassin med 10 baner. Derudover kommer der et familiebassin og et terapibassin samt en stor rutsjebane, et motionsrum og en café. Visionen er at skabe et kultur- og idrætshus for alle samt et attraktivt vartegn for Vordingborg og hele Sydsjælland.

DGI Huset Vordingborg har tre kerneopgaver:

  1. At være ramme for foreningers virksomhed
  2. At udbyde hverdagsmotion
  3. At være mødested for alle

DGI Huset Vordingborg støtter op om det sociale arbejde i kommunen og bidrager til Stafet for Livet, Vilde Vulkaner mm.

DGI Huset Vordingborg skal være med til at skabe arbejdspladser, øge tilflytningen og være medvirkende til, at alle borgere har mulighed for et aktivt liv med gode fællesskaber. Vordingborg Kommune vil gerne være en vinderkommune med øget tilflytning. Dette kræver investeringer, og her er DGI Huset Vordingborg én af dem. DGI-huse har primært været et jysk fænomen f.eks. i Aalborg og Herning, hvor DGI-husene har mange aktiviteter hver dag året rundt. Vi er det første DGI-hus på Sjælland uden for hovedstaden.

DGI Huset Vordingborg er i konstant udvikling, og det hele er først lige begyndt – men et DGI-hus kan ikke stå alene. For at stedet skal blive en succes, har vi brug for dig! Målet er, at få flere til at dyrke motion og derfor sørger vi for at udbyde en bred vifte af aktiviteter bl.a. Yoga, Badminton, Aqua Fit, Step-Intro, Stræk og Balance, Hockey, Dans og Bordtennis. Vi vil gerne være en god ramme for din motion i hverdagen, og vi er din garant for høj kvalitet og de bedste instruktører. Vi tilbyder faciliteter og aktiviteter for foreninger, selvorganiserede og i eget regi. Indtil videre huser DGI Huset Vordingborg mange foreninger bl.a. Vordingborg Karate, Street Power, Fægteklubben Trekanten, Vordingborg Fotoklub og Svømmeklubben, og der er plads til mange flere.

Vi danner også rammen for stævner og mesterskaber samt kultur- og musikarrangementer, små og store events, møder og konferencer samt markeder og aktivitetsdage. Vi har haller og lokaler i forskellige størrelser. Derudover kan Koldhallerne tages i brug til udendørsaktiviteter under tag, ligesom kunstgræsbanen kan lejes.

Som noget helt nyt kan du også afholde børnefødselsdage i DGI Huset Vordingborg, hvor vi arrangerer en sjov og aktiv dag for børnene. DGI-huset danner også den perfekte ramme for en reception, en firmafest, polterabend mm.

Vi glæder os til at se dig i DGI Huset Panteren – Hvad kan vi gøre for dig?

DGI Huset Vordingborg

Solbakkevej 42-56
4760 Vordingborg
Tlf: 23 45 30 03
mail@dgihusetvordingborg.dk
CVR: 36714832

Vandhuset

DGI Huset Vordingborg
Chr. Richardtsvej 39
4760 Vordingborg
Mobil 23 45 16 62
egon.rasmussen@dgi.dk

DGI Huset Vordingborg – Parat - Plads - Power - Samlingspunktet for kultur, idræt, uddannelse og erhverv i Vordingborg Kommune.

DGI Huset Vordingborg – Parat - Plads - Power!

Samlingspunktet for kultur, idræt, uddannelse og erhverv i Vordingborg Kommune.